Bezwaar ziektewet uitkering

kas-ww-uitkering-leeg.jpg

Wil je een bezwaar ziektewet uitkering maken? Als je ziek bent kun je niet werken en dan heb je in Nederland recht op een ziektewet uitkering. Zo betaalt in eerste instantie de werkgever voor zieke werknemers, maar als je een langere tijd ziek bent, zul je uiteindelijk toch in de Ziektewet terecht komen.

En dit is ook het geval als je een WW uitkering ontvangt en al wat langer ziek bent. Dan heeft het namelijk geen zin om te solliciteren, want je bent ziek en je kunt niet werken. De ziektewet is op 1 januari 2013 zodanig veranderd, dat het er niet allemaal eenvoudiger op geworden is.

Zo beoordeelt het UWV hoe ziek je bent en bekijkt dan ook of je toch bepaalde taken kunt uitvoeren. Het is iets wat altijd zorgvuldig moet gebeuren en onze juristen kunnen controleren of dit ook op de juiste manier gebeurt.

Beoordeling


Indien je na 1 januari 2013 ziek bent geworden, zal het UWV bekijken na een jaar of je toch nog bepaalde werkzaamheden kunt uitvoeren. Ook zal er gekeken worden of je met ander werk misschien geld kunt verdienen en hoeveel dit precies dan zou kunnen zijn.

Deze uitkomst van het onderzoek zal uitgedrukt worden in een percentage. En wanneer deze percentage boven een bepaalde grens uitkomt, dan zal de Ziektewet uitkering stopgezet worden en met alle gevolgen van dien.

Bezwaar aantekenen


Nu beslist het UWV misschien dan over het toekennen van een Ziektewet uitkering, maar tegen dat besluit kun je binnen zes weken een bezwaar maken. Wanneer je de Ziektewet uitkering niet krijgt of niet meer krijgt, dan kan het zijn dat je recht hebt op een IOAW of WIA uitkering.

Echter voor de meeste mensen is het niet zo makkelijk om te snappen welke regeling nu precies voor wie bedoelt is. Gelukkig weten onze advocaten en experts dit wel en staan je graag bij en zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. Wacht daarom niet langer met je bezwaar Wajong en neem vandaag nog contact met ons op.