Wanneer maakt uwv geld over?

UWVprocedure.jpg

Wanneer maakt uwv geld over? Een vraag die veel mensen zich afvragen net als; wanneer uwv uitkering? Als het UWV uw uitkering uitbetaalt hangt voornamelijk af van wat voor soort uitkering u ontvangt.

Normaal gesproken worden de uitkering van het UWV eens per maand uitbetaald. Zo vinden de uitbetalingen zoals bij elke overheidsinstelling achteraf plaats en daarna zit er meestal een periode van 4 weken tussen.

Wanneer maakt het UWV mijn WW-uitkering over?


De precieze uitbetaaldata van een WW-uitkering hangt volledig af van uw situatie. U kunt eenvoudig de betaaldata van uw WW-uitkering altijd bekijken door in te loggen met uw DigiD op “Mijn UWV”.

Daarnaast ontvangt u in de berichtenbox op de website van het UWV en u ontvangt elke 4 weken een bericht dat uw uitkering uitbetaald is. Het kan per bank verschillen wanneer het geld daadwerkelijk op uw rekening staat, zal u altijd rekening met 2 werkdagen na de uitbetalingsdatum van het UWV.

Zo vindt de uitbetaling van een WW-uitkering altijd plus/minus 3 weken nadat u recht heeft op een WW-uitkering plaats. Dan wordt vervolgens na elke 4 weken opnieuw naar u overgemaakt door het UWV.

Zonder DigiD-code kunt u geen uitkering aanvragen en/of inloggen op “Mijn UWV” zorg dus altijd dat u in het bezit bent van een DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Lees hier meer over het aanvragen van een DigiD en de mogelijkheden.